CHILI   egész madárszem chili 2-3 cm, 1-3 mm-es tört chili maggal, 1-3 mm-es tört chili mag nélkül, őrölt, extra erős őrölt
 

Leírás:
Számtalan fajtája létezik, méretük, alakjuk, színük, ízük és csípősségük rendkívül eltérő lehet. Indiában, de Mexikóban is, például a különböző zöld és piros chiliket szárítva, őrölve és frissen egyaránt szívesen fogyasztják. A szárított chilipaprika erősebb, mint a frissen vásárolt. minél kisebb termésű fajtát vásárolunk, annál erősebb az íze. Ereje az apró magvaktól függ, mert főleg ot halmozódik fel a csípősséget adó kapszaicin.

 
  Használat:
 
  Receptek:
Piri-piri szósz
Mediterrán csirkemell baconbe göngyölve
Karibi rizses csirke
Fűszeres sült karfiol