PIROSPAPRIKA   édes, csípős, édes különleges
 

Leírás:
A magyar konyha egyik legjellegzetesebb fűszere, amely származását tekintve nem is magyar növény. A paprika eredeti őshazája Közép- és Dél-Amerika. Hazánkban a XVII. század óta termesztik. A paprika számára rendkívül kedvező az éghajlat Magyarországon. Különösen a szegedi és a kalocsai fajta tett szert világhírre. A piros fűszerpaprika a húsos bogyótermés csonttá szárított őrleménye, amit fénymentes és hűvös helyen tárolva, alaposan (lehetőleg légmentesen) lezárva nagyon sokáig használhatunk anélkül, hogy minősége jelentősen megváltozna. Sokféle étel nélkülözhetetlen fűszere, a magyar konyha világhírű ételei: a halászlé, a paprikás csirke, a lecsó és a paprikás-tejfölös mártások bőven tartalmazzák e fűszerünket.

 
  Használat:
Mártások, levesek, saláták, húsok, körözöttek, magyaros fogásokhoz kiváló.
 
  Receptek:
Bakonyi szejtán szelet-vegán
Török fűszeres marharagu padlizsánpürével
Hagyományos paprikás krumpli
Mazsolás gyömbéres mártogatós