PETREZSELYEMLEVÉL   morzsolt 2 és 4 mm, őrölt
 

Leírás:
Dél-Európában őshonos fűszernövény, de már korán meghonosodott az Alpokon túli területeken is. Már az ókori görögök és rómaiak is nagy becsben tartották gyógyító és fűszerező erejét. A magyar konyha igen kedvelt fűszere. Frissen és szárított formában egyaránt használatos. Majdnem minden főtt ételbe illik, de a hidegkonyhai saláták és töltött zöldségfélék is szeretik. Díszíteni pedig petrezselyemzölddel lehet a legszebben, különösen, ha a petrezselyemnek az ún. metélő fajtáját (francia vagy bodros petrezselyem) használjuk.

 
  Használat:
Levesek, mártások, főzelékek, saláták, szendvicsek, sült és párolt húsok, halételek, tojásételek (jól társítható babérral és kakukkfűvel; szükséghelyzetben bazsalikom pótlására is használjuk)
 
  Receptek: